TRABZON BIÇAK SANAYİ
Sürmene Trabısa El Yapımı Geyik Boynuz Cep Çakısı
- Stok Kodu : TR-805-BS
- Ürün Gurubu : Cep Çakısı
- Ürün Serisi : Premıum Geyik Sap
- Üretim : Yerli
- Gönderim : Trabzon Merkez
- Üretim Yeri : Trabzon / Sürmene
- Üretim :
Orijinal fiyat: 2,490.00₺.1,990.00₺Şu andaki fiyat: 1,990.00₺.
Peşin Fiyatına 3 Taksit.!1500 tl Üzeri Kargo Bedava.!
- Açıklama
- Marka
- Genel Bakım Bilgileri
- Teknik Bilgi
Açıklama
Sürmene Trabısa El Yapımı Geyik Boynuz Cep Çakısı
Sürmene çakıları, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Sürmene ilçesinde üretilen ünlü bir geleneksel el aletidir. Bu çakılar, dayanıklı ve kaliteli malzemelerle yapılan, işlevsel ve estetik olarak dikkat çeken bıçaklardır. Genellikle Paslanmaza çelikten yapılan bıçakları, ahşap veya doğal malzemelerden yapılmış saplarla birleştirilir. Sürmene çakıları, hem günlük kullanım hem de koleksiyonluk olarak değer görür. Özellikle zanaatkar işçiliği ve sağlam yapıları ile bilinirler. Bu çakılar, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir ve ustalarının yeteneğini yansıtır.
- Kesici Ağız : 5.5 cm
- Bıçak Tam Boy : 13.5 cm
- En : 1.5 cm
- Çelik Kalınlık : 2.5 mm
- Çelik İsmi : 4116 Germany
- Bıçak Sapı : Geyik Boynuzu
- Aksesuar : Hakiki dana derisi – premium crazy – efektli Çakı Kılıfı
- Kullanım Alanı : Cep Çakısı
Marka
Birçok el aleti ve fonksiyonları; farklı amaçlarla kullanılmaları için hassas ayarlanmış özellikleri ihtiva eden, yüksek kalitede çelikten imal edilmiştir. Çelik, kullanılacağı yere, istenen sertliğe ve optimum korozyon direncine bağlı olarak su verilmiş, tavlanmış ve parlatılmıştır.
Bileyleme
Tekrar bileleme için ıslatılmış bir taş, 15-20 derecelik açılar ile kullanılmalıdır. Bileleme, dönen bir taş ile yapılacaksa, konusunda bilgili ve deneyimli bir kişi tarafından çelik yüzeyinde ısı artışına neden olmaması için su ile soğutularak ve doğru açılarda yapılmalıdır.
Temizleme
Tüm marka çakılarımız işçilik ve malzeme hatalarına karşı garantilidir. Yanlış kullanma ve hor kullanma sonucu oluşan hasarlar bu garanti kapsamı dışındadır.
Çakıların paslanmaz çelikten imal edilmiş olan fonksiyonları uzun süre temizlenmezse, toz, yiyecek asitleri, deniz tuzu, kir gibi korozif maddeler çeliğe ve fonksiyonlar arasındaki metal plakalara zarar vererek sıkışmalara neden olabilir. Ayrıca bakımlar için yanlış seçilmiş asit seviyesi yüksek yağlar bu tip sıkışmalara neden olabilir.
Çakı fonksiyonlarını rahat açılır kapanır hale getirmek için, ılık su (sıcak su kullanılmamalıdır, çok sıcak su çakı yüzeyindeki plastik tutamaklara zarar verebilir) ve eski bir diş fırçası vasıtasıyla fonksiyonlar ve plakalar arası temizlenmelidir. Daha sonra durulayarak bir bez vasıtasıyla fonksiyon aralarını kurutabilirsiniz. (Sıcak hava kullanılmamalıdır. Sıcak hava çakı yüzlerine zarar verebilir.)
Kurulama işlemi tamamlandıktan sonra özellikle fonksiyonların çakıya bağlantısı olan dip kısımlarına az miktarda yağ damlatarak açma ve kapama hareketleri yaparak çakınız ilk günkü işler haline getirilebilir.